Zelf verse kaasfondue maken is eenvoudig. Deze video helpt je om stap-voor-stap een heerlijke kaasfondue op tafel te zetten:

  1. Verzamel gezellige mensen
  2. Reken op 200 gram kaas per persoon.
  3. Neem een stevige pan om de fondue in klaar te maken.
  4. Neem de helft aan ml droge witte wijn t.o.v. de geraspte kaas en giet deze in de pan.
  5. Snijd een teentje knoflook in hele kleine stukjes en doe deze bij de wijn.
  6. Breng de wijn aan de kook.
  7. Voeg al roerend de kaas toe.
  8. Voeg 1 à 2 eetlepels maïzena toe en roer goed door.
  9. Voeg eventueel kirsch of nootmuskaat naar smaak toe.
  10. Zet de pan op een rechaud om de fondue warm te houden.
  11. Dip bijvoorbeeld brood, druiven of schijfjes groente in de fondue.

Zo makkelijk & lekker kan kaasfondue zijn! Advies over de lekkerste soorten kaas voor in de fondue? Kom naar de markt, bij HOLLAND KAASCENTRUM helpen we je graag verder. Kijk voor onze markten op www.hollandkaascentrum.nl/markten

Graag tot ziens op de markt & eet smakelijk!